miércoles, 29 de abril de 2009

Treball de Sant Jordi

1. QUIN ÉS L’ORIGEN ETIMÒLOGIC DEL NOM JORDI I QUIN DIA ES CELEBRA LA SEVA ONOMÀSTICA?


El seu origen en la unió de paraules es de terra i treballar,vol dir un pagès o agricultor, es celebra la seva onomàstica el dia 23 d'abril.


2. QUI ERA, EN VERITAT, SANT JORDI? D’ON ERA ORIGINARI? SEGONS LA TRADICIÓ CATALANA ON ES VAN ESDEVENIR LES SEVES HEROICITATS?

Sant Jordi va ser un militar romà, el Rei Pere I per agrair-lo el va anomenar patró de la cavalleria i noblesa Catalana.


3. PER QUIN MOTIU HISTÒRIC SANT JORDI ÉS EL PATRÓ DELS CAVALLERS?


Perquè va ajudar al rei Pere I en la batalla d'Alcoraç i ell el va anomenar patro de la cavalleria i noblesa Catalana.


4. QUINS ALTRES PAÏSOS EUROPEUS TENEN A SANT JORDI COM A PATRÓ, DE LA MATEIXA MANERA QUE HO ÉS A CATALUNYA? I A ARREU DEL MÓN?


Altres països europeus on Sant Jordi es patró son: Grècia,Anglaterra,Serbia,Russia,Portugal,Geòrgia i Polonia.

5. QUIN ÉS L’ORIGEN HISTÒRIC DE LA CELEBRACIÓ FESTIVA DEL 23 D’ABRIL, EN QUE ES REGALEN LLIBRES

La data del dia del llibre coincideix amb al mateix dia de la mort de Miguel de Cervantes.

6. QUÈ EN SAPS DE LA CREU DE SANT JORDI?

Baix la creu de Sant Jordi es troba l'escut, en ell hi ha la creu de color vermella sobre un fons blanc peró en altres estampes surt representada la creu del sant cavaller.

7. D’ON VE LA TRADICIÓ DE REGALAR UNA ROSA A L’ENAMORADA?

Antigament celebraven festes caballeresques amb torneigs, eren excloses les clases populars i es celebraven al Born on les dames eren obsequiades amb roses i flors.

8. QUINES SÓN LES TRADICIONS GASTRONÒMIQUES DEL DIA DE SANT JORDI? DESCRIU ALGUN PLAT TÍPIC

Ingredients

3 ous /2 kg de gel

1/4 de litre de llet/ 1/2 llauna de melmelada d'albercoc

100g de sucre usual/ 100g de maduixes

1/2 pinya /100g de melindros

100g de nata /50g de sucre llustre

1 copeta de xarop de grosella /3 fulls de cola de peix

Bullir la llet. Fer una crema amb els rovells, el sucre usual i la llet. En treure-la del foc, afegir-hi la cola de peix prèviament remullada. Remenar fins que la cola sigui ben dissolta. Posar-la a refredar sobre el gel trinxat.
Tallar els melindros tots de la mida de l'alçària d'un motllo flamera gran, o d'una cassola que sigui poc alta i ben plana, col·locar-los tot el volt, fent venir cap a fora el costat exterior dels melindros. tallar els bocins a tiretes.
Quant la crema bavaresa sigui quasi freda (procurant de no deixar-la prendre) afegir-hi els retallats de melindros, la grosella, la meitat de la nata, les maduixes triades, rentades i ben escorregudes i la meitat de la melmelada.
Barrejar-ho i omplir-ne l'interior del motllo, que primerament s'haurà revestit de mitjos melindros. Voltar-lo de gel fins que quedi ben pres el contingut. Arranar els caps dels melindros, deixant-los a l'alçària de la pasta de bavaresa interior.
Amb un ganivet ben esmolat, pelar la pinya i reduir-la després a rodones del gruix d'un duro. Partir-les pel mig i amb un tallapastes rodó, tallar la part del cor.
Escórrer la nata, afegir-hi el suc de llustre i ficar-la a la mànega amb el cornet de 9 puntes, deixant-la sobre el gel trinxat.

9. FES UN RECULL DE 2 o 3 FRASES FETES, REFRANYS O DITES RELACIONADES AMB SANT JORDI

-No diguis hivern passat que Sant Jordi no hagi estat.

-L'ordi, si per Sant Jordi és espigat per Sant Joan és madurat.

-Bon sol per Sant Jordi i per Sant Marc podràs veure el vi a raig.

jueves, 29 de enero de 2009

Conflicte Israel-Palestina


Jo no estic molt imformat d'aquest ocurrit peró jo pensu que les coses que estan pasan amb Israel-Palestina no es tendria de solucionar amb bombardetjos.

Israel esta matan a molta gent, d'una forma molt brusca, crec que tot es podria solucionar parlant entre ells i no d'aquesta manera.

Esperc que es solucioni pronte i deixin les armes de foc a un altre costat

Decàleg la pau


Crec que el que diu el decàleg té tota la raó, perqué no pot aver-hi a aquet món pau si existeix la violéncia.

A mi m'agradaria que poguessim anar pel carrer sense por a que ens pugin ''robar,pigar etc..'',per aixó no tenim de fer als altres el que no ens agradaria que ens faiguessin a nosaltres.

Origen del símbol de la pau


El símbol de la pau va ser dissenyat a finals dels anys 50,a la Gran Bretanya, com a icona de la lluita pel desarmament nuclear a les marxes organitzades durant la Campanya pel Desarmament Nuclear (CND). Amb el temps s’ha convertit en el símbol genèric de la pau.Altres símbols coneguts són el colom blanc, el fusell trencat (antimilitarisme i no violència) i el casc amb una flor a dins (objecció i insubmissió)

La pau en diferents idiomes